Persoonlijk Eigenaarschap voor dierenartsen

Nooit een tweede kans voor de eerste indruk!

Deze bekende uitspraak geeft precies aan wanneer enthousiaste klanten ontstaan, namelijk tijdens de eerste zeven seconden die ze in uw praktijk zijn. Dit is de tijd die de gemiddelde klant nodig heeft om binnen te komen en begroet te worden door één van uw assistentes. Het is ook de tijd die nodig is om telefonisch contact te maken met de juiste persoon.
 
Een professionele klantontvangst is daarom niet alleen een taak voor de medewerker. Iedereen moet het kunnen op meerdere plaatsen in de praktijk, want klanten hebben contact met verschillende medewerkers binnen uw praktijk.
 
Persoonlijk Eigenaarschap is snappen.
Veel trainingen in het omgaan met de klant gaan over het aanleren van gespreksvaardigheden, vergadertechnieken, het voeren van een correct telefoongesprek of time management. Informatie die direct op de werkplek beschikbaar is, weten hoe het hoort aan de telefoon of in direct contact met de klant, brengen uw medewerkers dichter bij de klant, maar echt klantgericht worden praktijken er niet van. Wat ontbreekt is de vaardigheid om mee te denken. De vaardigheid om die technieken te bundelen in een mentaliteit op basis van een plan om klantvriendelijkheid te laten groeien naar klantgerichtheid. Persoonlijk Eigenaarschap is snappen waarom je zo moet letten op de wensen van de klant.
 
Kwaliteitsverbetering.
Werken aan Persoonlijk Eigenaarschap is ook werken aan kwaliteitsverbetering. Door te meten hoe het nu is en te weten hoe het zou moeten zijn, kan een veranderingsproces in gang gezet worden. Via doelstellingen, acties, onderzoek en persoonlijke leerdoelen wordt toegewerkt naar een duidelijk effect op de klant in de dierenartspraktijk.
 
Teamverband
De eerste actie in dit proces is de training Persoonlijk Eigenaarschap maar daar mag het niet bij blijven! Het is onbevredigend om na een training te constateren dat weinig tot niets met de geleerde vaardigheden wordt gedaan en velen terugvallen in hun oude gedrag. Daarom vindt de training Persoonlijk Eigenaarschap plaats in teamverband is wordt deze uitgesmeerd over een langere periode.
 
Het resultaat is dat vanuit een gemeenschappelijke uitgangspositie de opgedane kennis en ervaringen beter in uw dierenartspraktijk worden ingebed. Download hier het gratis E-book 'uw klant als ambassadeur' om een eerste indruk te krijgen.
 
Klanten enthousiast houden is ieders taak, ongeacht zijn positie, status en aanleg.
Maak van uw klant uw ambassadeur met Persoonlijk Eigenaarschap.
 
Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Download hier de brochure voor meer informatie.

Over Erwin Damhuis
Erwin heeft dertig jaar bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Eerst als verzekeringsadviseur, later als trainer en coach. Hij is door de jarenlange ervaring een expert op het gebied van verkoop en service geworden. Hij vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in de relatie met de klant want die leidt er uiteindelijk toe dat klanten terug komen, bereid zijn méér te besteden en uiteindelijk ambassadeur van de praktijk worden. Erwin is niet van de verkooptrucjes, integendeel, hij heeft een vierdelige workshop ontwikkeld met als thema 'Uw klant als ambassadeur.' Meer informatie hierover kunt u vinden in het gratis E-book.
In 2007 heeft hij, samen met zijn vrouw Erica, een dierenartspraktijk gekocht. Erwin heeft geen veterinaire achtergrond maar heeft zijn kennis en kunde ingezet ten behoeve van de praktijk. Het jaar 2013 werd een keerpunt: hij heeft zijn baan opgezegd en is gestart met een eigen onderneming: verstanderen.nu. In 2014 is hij vennoot geworden van uitgeverij VOF De Alfabetboeken en inmiddels heeft hij vier boektitels op zijn naam staan: Het coachingsalfabet (2014), Het Kantelingsalfabet (2015) en het Veranderalfabet (2015) en het Bevlogenheidsalfabet (2015) . In 2014 is hij door een aantal intervisiegroepen van dierenartsen gevraagd om een workshop te geven, met als thema: 'ondernemen doe je samen.'

Wilt u informatie over wat Erwin voor uw praktijk kan betekenen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Aarzel niet en neem contact op. Klik hier voor het contactformulier. Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook. Tel: 06 53 22 68 45 en info@verstanderen.nu.