Uw klant als ambassadeur

Nooit een tweede kans voor de eerste indruk!
Deze bekende uitspraak geeft precies aan wanneer enthousiaste klanten ontstaan, namelijk tijdens de eerste zeven seconden die ze in uw onderneming zijn. Dit is de tijd die de gemiddelde klant nodig heeft om binnen te komen en begroet te worden door een medewerker. Het is ook de tijd die nodig is om telefonisch contact te maken met de juiste persoon.
 
Een professionele klantontvangst is daarom niet alleen een taak voor de medewerker aan de balie of in de winkel. Iedereen moet het kunnen op meerdere plaatsen in de onderneming, want klanten hebben contact met verschillende medewerkers binnen uw onderneming.
 
Persoonlijk Eigenaarschap is snappen.
Veel trainingen in het omgaan met de klant gaan over het aanleren van gespreksvaardigheden, vergadertechnieken, het voeren van een correct telefoongesprek of time management. Informatie die direct op de werkplek beschikbaar is, weten hoe het hoort aan de telefoon of in direct contact met de klant, brengen uw medewerkers dichter bij de klant, maar echt klantgericht worden organisaties er niet van. Wat ontbreekt is de vaardigheid om mee te denken. De vaardigheid om die technieken te bundelen in een mentaliteit op basis van een plan om klantvriendelijkheid te laten groeien naar klantgerichtheid. Persoonlijk Eigenaarschap is snappen waarom je zo moet letten op de wensen van de klant.
 
Kwaliteitsverbetering.
Werken aan Persoonlijk Eigenaarschap is ook werken aan kwaliteitsverbetering. Door te meten hoe het nu is en te weten hoe het zou moeten zijn, kan een veranderingsproces in gang gezet worden. Via doelstellingen, acties, onderzoek en persoonlijke leerdoelen wordt toegewerkt naar een duidelijk effect op de klant.
 
Teamverband
De eerste actie in dit proces is de training Persoonlijk Eigenaarschap maar daar mag het niet bij blijven! Het is onbevredigend om na een training te constateren dat weinig tot niets met de geleerde vaardigheden wordt gedaan en velen terugvallen in hun oude gedrag. Daarom vindt de training Persoonlijk Eigenaarschap plaats in teamverband is wordt deze uitgesmeerd over een langere periode.
 
Het resultaat is dat vanuit een gemeenschappelijke uitgangspositie de opgedane kennis en ervaringen beter in de organisatie worden ingebed. Download hier het gratis E-book.
 

Klanten enthousiast houden is ieders taak, ongeacht zijn positie, status en aanleg.
Maak van uw klant uw ambassadeur met Persoonlijk Eigenaarschap.

 
Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Download hier de brochure voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. iedere offerteaanvraag wordt beloond met een bijzonder boek!